Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki wieprzowe z serem i borówkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Pokrój mięso na cztery plastry jednakowej wielkości. Natnij troszkę krawędzie, ubij lekko i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu obsmaż porcje mięsa z obu stron. Potem zdejmij je z patelni i przechowuj w ciepłym miejscu.
Cebulę obierz, a seler naciowy umyj. Następnie drobno pokrój i usmaż w sosie pozostałym po pieczeniu. Gdy wszystko ładnie się zarumieni, dodaj masło i dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość zalej białym winem i gotuj przez krótką chwilę. Przełóż do brytfanki. W tym czasie na tarce zetrzyj ser.
Do brytfanki przełóż kotlety. Na każdym połóż łyżkę chrzanu i łyżkę borówek. Następnie posyp je serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez chwilę w temperaturze 200 °C, aż ser się rozpuści. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo