Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z cukinii

Kotleciki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 424 Ocena: 12332

Dodano:

Odsłon: 6527

Kotleciki z cukinii, przepyszne, chrupiące w środku delikatne, rozkosz w ustach. Banalnie proste. Smażyłam na oleju kokosowym, więc powiedzmy, że też zdrowe.

Składniki

  • cukinia ( u mnie mała długa)
  • 2 jajka
  • pieprz i sól
  • bułka tarta
  • olej kokosowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię płuczemy i kroimy na plastry (około 0,5 cm). Jajka mieszamy z solą i pieprzem. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku.

  2. A potem w bułce tartej.

  3. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej,

  4. I z drugiej strony na złoto-brązowy kolor.

  5. Zjadamy zaraz po usmażeniu.

  6. Smacznego !!!

  7. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń