Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z dyni i kukurydzy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Dynię obierz, wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W dużej misce połącz dynię, marchew, kukurydzę, dodaj jajka, mąkę, curry, ostrą papryczkę, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta, w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki.
Formuj kulki, obtocz je w bułce. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na nim kotlety ze wszystkich stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polej śmietaną, dekoruj posiekaną natką, papryczką i świeżym pieprzem. Podawaj z bukietem surówek.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień