Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej

Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 1006

Dodano:

Odsłon: 712

Prosty, pożywny i co ważne zdrowy przepis na przepyszne lekkie kotleciki.

Składniki

  • 140 g kaszy jaglanej
  • 4 jajka ugotowane na twar
  • 1 jajo
  • szczypiorek, przyprawy
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną gotujemy, jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.

  2. Kaszę (ostudzoną), jajka na twardo i surowe, posiekany szczypiorek i przyprawy umieszczamy w większej misce i mieszamy do połączenia składników.

  3. Zwilżonymi rękami wybieramy po łyżce masy i formujemy kotleciki. Lekko spłaszczamy.

  4. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 maja I Like It :D Lubię takie dania, zwłaszcza teraz, gdy sezon letni się zaczyna :)
Prosto, smacznie i zdrowo, a mięcho można sobie raz na miesiąc zjeść :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń