Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z kurczakiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, odparuj. Jeszcze gorące ziemniaki utłucz na gładką masę ze śmietaną i łyżką masła. Odstaw, aby masa ostygła.
Pieczarki umyj, oczyść, drobniutko pokrój. Cebulę oczyść i także drobno posiekaj. Rozgrzej resztę masła i smaż oba , aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw i ostudź.
Filet pokrój w kostkę, lekko podsmaż na oleju. Ostudź. Przygotowane przełóż do miski. Wsyp posiekaną natkę, 2 łyżki mąki, wbij jajko. Wymieszaj i przypraw.
Z masy formuj zgrabne kotleciki. każdy obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju. Podaj z sosem, surówką lub ogórkiem kiszonym.Źródło: Bella Relaks