Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z serowym oczkiem

Kotleciki z serowym oczkiem

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5662

Dodano: 17.12.2011

Odsłon: 36756

A gdyby tak odmienić zwykłe mielone? www.domowe.blog.pl

Składniki

  • łopatka
  • cebula
  • jajko
  • żółty ser
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmieliłam kilogram łopatki razem z dużą cebulą. Dodałam jajko i przyprawę do mięsa mielonego Prymat. Formowałam miseczkę o średnicy ok. 8 cm, nakładałam kostkę sera i zalepiałam w kulę. Gotowałam na parze 15 minut. Można również obtoczyć w mące lub bułce tartej i smażyć do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 17 stycznia 2012 niestety, nie mogę się zgodzić. Dodanie namoczonej bułki nie jest konieczne, zwłaszcza, jeśli tak jak ja będziesz gotowała kotleciki na parze.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MariaJD 17 stycznia 2012 Strasznie twarde musza byc te kotleciki,jesli jest tam tylko mieso i cebula i jajko. Powinno sie zawsze dodawac nieco rozmoczonej bulki (najlepiej czerstwej, wowczas kotleciki sa pulchne i smaczne i na pewno nie bedziemy nimi stukali o talerz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń