Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z soczewicą i wędzonką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Soczewicę opłucz i wsyp do garnka z zimną wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania posól. Odcedź. Na suchej patelni podsmaż rozdrobniony boczek. Dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij ją. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę wędzonkę. Odstaw mieszankę.
Do misy wsyp soczewicę oraz mieszankę z patelni. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną w małej ilości wody oraz żółtka. Dopraw solą i pieprzem. Następnie uformuj kotlety. Obtocz je w ubitych jajkach z małą ilością wody oraz w bułce tartej. Usmaż na oleju.Źródło: Na żywo