Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet drobiowy nadziewany

Kotlet drobiowy nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2398

Dodano:

Odsłon: 16318

:))))

Składniki

  • Pierś kurczaka, 1 podwójna
  • pieczarki, 3 małe
  • cebula, 1/2 małej
  • Ser mozarella
  • jajko, 1 szt.
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smarzenia, sól
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i smażymy na niej cebulkę posiekaną w drobną kostkę,oraz pieczarki starte na tarce ,studzimy.Do wystudzonej masy scieramy ser,mieszamy,doprawiamy wegetą. Pierś podwójną rozdzielamy robimy w nich kieszonki,napełniamy farszem,spinamy wykałaczkami,solimy,pieprzymy. Panierujemy w jajku i bułce,smażymy na średnim ogniu pod przykryciem z obu stron.Podajemy z ziemniakami i np.z młodą kapustą.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 15 maja 2012 Znalazłam i kapustę, dzięki.Jutro wykorzystam.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 15 maja 2012 Mniam , pyszności. A jak robisz tą kapustę?

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 13 maja 2012 Bardzo fajny przepis , mam zamiar go wykorzystać,ale mam pytanie - jaka mozarella ,czy biała twarogowa czy twarda którą dodaje się do pizzy ?
Pozdrawiam

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 13 maja 2012 Robiłam takie kotlety i są przepyszne!Dziękuję za przypomnienie przepisu,już wiem co zrobię jutro na obiad:)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń