Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną z bułką tartą, fasolką szparagową.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Przygotowanie fasolki szparagowej: W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.
Wykonanie dania: Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą, wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami, smażoną fasolką szparagową i papryczkami czereśniowymi.