Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i fasolką szparagową.

Kotlet schabowy z ziemniakami i fasolką szparagową.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 901 Ocena: 8007

Dodano: 20.04.2018

Odsłon: 150

Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną z bułką tartą, fasolką szparagową.

Składniki

  • schab bez kości 2 plastry
  • Bułka tarta
  • jajka kurze 2 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • ziemniaki 6 szt.
  • papryczki czereśniowe, marynowane
  • fasolka szparagowa żółta 15 dag
  • fasolka szparagowa zielona 15 dag
  • Masło
  • Bułka tarta
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie fasolki szparagowej:

    W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.

  2. Wykonanie dania:

    Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą, wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami, smażoną fasolką szparagową i papryczkami czereśniowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń