Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet w cebulkowej panierce

Kotlet w cebulkowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3418

Dodano:

Odsłon: 8360

Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.

  2. Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 16 maja 2015 Zabieram, ciekawy przepis do wypróbowania. :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 25 kwietnia 2014 Bardzo fajny pomysł. Taka panierka urozmaici tradycyjnego schabowego.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń