Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet w panierce owsianej

Kotlet w panierce owsianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 2713

Dodano:

Odsłon: 184

Kotlet z piersi z kurczak chyba najczęściej króluje w polskich domach. Lubią go zarówno dorośli jak i dzieci. Moi domownicy również, nawet zdarza się nieraz, że starszy Synek poprosi o dokładkę. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Wyszło nawet fajnie. Zapraszam :)

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 duża szt.
  • Płatki owsiane błyskawiczne spora garść
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Olej rzepakowy 2-3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

    Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem.
    Rozbite kotlety obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i na samym końcu w płatkach owsianych.
    Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, przez ok. 15 min., co jakiś czas obracając.


    Usmażone kotlety warto posypać suszonymi śliwkami.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń