Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety chlebowe

Kotlety chlebowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4619

Dodano:

Odsłon: 1082

Gdy kupimy za dużo chleba i potem nie wiemy co z nim zrobić jak jest czerstwe...oto rewelacyjny i smaczny pomysł! Polecam ;)

Składniki

  • chleb czerstwy 500 g
  • woda zimna 500-700 ml
  • jaja 2 szt
  • bułka tarta 6-8 łyżek
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • kucharek do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Chleb połamać na mniejsze kawałki, zalać wodą i odstawić do namoczenia. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Chleb odcisnąć i zmielić razem z cebulą. Dodać jaja, przyprawy, bułkę tartą (połowę, resztę zostawić do panierowania).

  2. Z ciasta uformować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z sosem pieczarkowym :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń