Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety groszkowe z tofu

Kotlety groszkowe z tofu

Autor: QuchniaWege

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 98

Dodano: 02.09.2012

Odsłon: 24781

Szybkie danie, nadaje się jako kotlety lub pasta do kanapek.

Składniki

  • groszek konserwowy, 2 puszki
  • kostka tofu naturalnego, 1
  • przyprawy, szczypta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Groszek, tofu i przyprawy zmielić na gładką masę (użyłam do tego Thermomixa, czas minuta obroty pozycja 8-9). Powstałą masę uformować w kotleciki i albo ułożyć na blaszce i zapiec ok. 15 minut w temp. 180 stopni lub usmażyć na patelni. Podałam z ziemniaczkami i sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń