Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Autor: anulkaw30

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 44

Dodano: 02.03.2010

Odsłon: 13929

łatwa w przyrządzaniu, tania no i smaczna. Było to danie które często królowało na naszym stole gdy było krucho z pieniążkami.... zamiast jajek na twardo można dodać kalafior SMACZNEGO!!

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki bułki tartej lub rozmoczona bułka kajzerka
  • 1surowe jajko
  • malutka cebula
  • przyprawy wg uznania
  • bułka tarta do obtoczenia kotlecików
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Po ugotowaniu jajka rozgnieść w misce

  2. .Dodać bułkę tartą ewentualnie bułkę, jajko, drobno posiekaną cebulkę.

  3. Przyprawić do smaku wg uznania i uformować kotleciki

  4. Obtoczyć w bułce tartej i kłaść na bardzo rozgrzany tłuszcz

  5. Podawać na zimno lub gorąco... najlepiej smakuje z ziemiakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna 05 marca 2010 Dostalam ten przepis od mojej mamy ale jeszcze nie probowalam ale mama sobie je bardzo chwali i na pewno je zrobie jutro na obiadek albo kolacje :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 02 marca 2010 Znam ten przepis - kotleciki są pyszne i naprawdę bardzo łatwe w przygotowaniu. U nas jednak nie rozgniata się jajek, lecz ściera na tarku, na grubych oczkach. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń