Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety mielone trochę po włosku

Kotlety mielone trochę po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 8453

Inne, pyszne kotlety mielone, dla lubiących kuchnię włoską:) Barrdzo udany eksperyment:)

Składniki

  • mięso mielone od szynki, ok 300 g
  • pół suchej bułki pszennej
  • mleko, do namoczenia bułki
  • ser żółty(gouda) pokrojony w drobną kostkę, dwie garście
  • koncentrat pomidorowy, łyżka
  • oliwki zielone (ja użyłam nadziewanych papryką), spora garść
  • przyprawy: zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, sól, przyprawa kebab-gyros, spora szczypta każdej, ja sypę dużo
  • jajko, 1
  • Bułka tarta, tak by masa była dość zwięzła
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namaczam w mleku, dodaje przyprawy, jajko, ser, koncentrat, pokrojone na ćwiartki oliwki oraz mięso, wszystko mieszam, dosypuję bułkę tartą, formuję kotleciki, smażę na rozgrzanym oleju ok 10 min, tutaj podałam z tostami pszennymi z masłem oraz bazylią. Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 29 listopada 2010 Nie przepadamy za tradycyjnymi mielonymi, więc wypróbowałam twój przepis i byłam mile zaskoczona, bo bardzo mi i mężowi smakowały. Na pewno nie raz je zrobię !!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 15 września 2010 A co te kotlety mają wspólnego z kuchnią włoską - bo chyba nie przyprawę kebab-gyros?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń