Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybne kotlety mielone zrobione z filetów morszczuka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórka.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Wymyte, osuszone filety mielimy razem z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem. Do zmielonego fileta dodajemy bułkę tartą, pieprz cytrynowy, ziołowy, sól, czosnek i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby farsz dojrzał w smak. Po tym czasie formujemy z farszu kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną. Ziemniaki posypujemy drobno pokrojoną natką i koprem. Smacznego!!!