Do góry

Śniadania Przepis na:

Kotlety mielone ze schabu.

Kotlety mielone ze schabu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1099 Ocena: 11906

Dodano:

Odsłon: 678

Polecam kotlety mielone nie tylko do głównych dań, są również idealne do zajadania się nimi z chlebem.

Składniki

  • 1 kg schabu od strony karczku
  • 20 dkg podgardla wieprzowego
  • pół cebuli
  • 1 sucha bułka
  • 3 jajka
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • czosnek granulowany
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab i podgardle mielimy. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety.

  2. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron.

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń