Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety po góralsku

Kotlety po góralsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47116

Dodano:

Odsłon: 13735

Kotlety wieprzowe sauté, z dodatkiem sera żółtego. Mam nadzieję, że Górale się na mnie nie obrażą czytając ten przepis.

Składniki

  • kotlety wieprzowe b/k 6 szt
  • ser żółty 6 plasterków
  • pomidor 6 plasterków
  • sól, pieprz
  • smalec do smażenia 1/2 kostki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięso jest ładnie zrumienione (upieczone) z jednej strony, odwracamy każdy kawałek i wówczas na wierzch nakładamy ser żółty i plasterki pomidora. Dopiekamy kotlety z drugiej strony. Podajemy np. z frytkami i suróweczką.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamasutra 27 kwietnia 2014 zabieram przepis, bo bardzo mi się podoba taki sposób na "kotleta;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Udziec 27 kwietnia 2014 już wiem jak dzisiaj zrobię kotlety,właśnie odmrażam schab:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ziembulka 26 kwietnia 2014 E myślę że nie przynajmniej mnie to nie uraziło :) smacznie to wygląda:) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń