Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z brokułem i czosnkiem

Kotlety rybne z brokułem i czosnkiem

Autor: fafiatko

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 427

Dodano: 09.02.2018

Odsłon: 2869

Delikatne o zrównoważonym smaku!

Składniki

  • Filety rybne 2szt
  • Brokuł okolo 200g
  • kasza ugotowana, jaglana/ wiejska/ kuskus
  • czosnek wyciśnięty 2 zabki
  • Jajo kurze
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Inspirowana niedawnym przepisem polalg:
    https://smaker.pl/przepis-rybno-brokulowe-kotleciki,158133,polalg.html

    zrobiłam podobne ale nie byłabym sobą gdybym czegoś od siebie nie dodała:

    Zmieliłam filety, podgotowanego brokuła rozgniotłam widelcem, dodałam około 100 g już ugotowanej kaszy i przeciśnięty czosnek. A teraz już standardowo:
    jajo do masy, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku.

  2. Jeśli zostawi się masę na pół godziny w lodówce, lepiej się zestali.
    Teraz wystarczy kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć.

    W kotletach czuje się delikatny smak ryby, brokuł nadaje im lekkości a czosnek podbija wszystkie te smaki.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 lutego Ale pyszne kotlety, no i z rybką :D
Zapisuję w Czarodziejskiej Księdze ;) i lecą do zrobienie, może nawet już jutro, bo ja mi coś wpadnie w oko, to nie ma zmiłuj xD
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 09 lutego Piekne i jakie rowniutkie. Duza porcja, starczy dla nas wszystkich :-))) Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń