Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybno-ziemniaczane

Kotlety rybno-ziemniaczane

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6656

Dodano: 10.12.2012

Odsłon: 6427

Inna, ale również smaczna wersja kotletów ziemniaczanych.

Składniki

  • ok.50dkg. filetów rybnych
  • ok. 70dkg. ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki+ 1 łyżka do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • papryka w proszku, sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej, zemleć w maszynce do mięsa razem z filetami rybnymi.

  2. Formować kotlety i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Ja polałam je sosem pomidorowym i podałam z fasolką szparagową. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 11 grudnia 2012 Jak patrzę na Twój talerz to mi ślinka cieknie......Nie robiłam jeszcze takich kotlecików więc muszę wypróbować,a jeszcze z dodatkiem fasolki szparagowej...mniam! Pozdrawiam:)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 grudnia 2012 Bardzo ciekawy sposób na rybny obiad,nigdy nie robiłam ,więc trzeba będzie spróbować.Pozdrawiam

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń