Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe po gdańsku (w piwie)

Kotlety schabowe po gdańsku (w piwie)

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 891

Dodano: 16.02.2017

Odsłon: 12744

Schabowy wcale nie musi być nudny. Dzięki marynacie kotlety są niesamowicie kruche i soczyste.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp estragonem (1 łyżka). Włóż kotlety do miski. Zalej piwem. Odstaw na min. 2 godziny. Jajka dopraw solą i pieprzem. Schab panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Śmietanę podgrzej. Dodaj resztę estragonu. Dopraw solą i pieprzem. Można dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. Mięso wyłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem śmietanowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń