Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 4047

Dodano:

Odsłon: 15396

Inna odmiana kotleta schabowego, robi się szybko i są bardzo smaczne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • ½ łyżeczki czosnku
  • Jogurt duży naturalny
  • 4 łyżki majonezu
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąką do obtoczenia
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 jajka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Do miski wlewamy jogurt.

  2. 2. Dodajemy majonez.

  3. 3. Wsypujemy czosnek.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy.

  5. 5. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę.

  6. 6. Obtaczamy w mące.

  7. 7. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  8. 8. Panierujemy w bułce tartej.

  9. 9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  10. 10. Kotlety gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń