Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z jabłkiem i czosnkiem

Kotlety schabowe z jabłkiem i czosnkiem

Autor: pawciatek11

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano: 17.02.2013

Odsłon: 881

Bez paanierki,szybkoi prosto

Składniki

  • kotlety schabowe po 1/osobę,jabłko ,czosnek,olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schabowe z jablkiem i czosnkiem Kotlety schabowe rozbic,posolic,oproszyc pieprzem.Wrzucic na rozgrzany tluszcz(bez panierowania)smazyc 2 minuty,obrocic na druga strone,na kazdy kotlet polozyc duzy zabek czosnku pokrojony w plasterki oraz starte na "jarzynowce" jablko.Przykryc patelnie pokrywka ,smazyc okolo 3-4 minuty .Po tym czasie obrocic kotlety ponownie (tym razem jablkiem do dolu) smazyc ze 2-3 minuty (aby jablko sie zmacerowalo)ulozyc na lisciu salaty z jablkami na wierzchu-smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 lutego 2013 Brzmi bardzo smakowicie , zabieram do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń