Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety w sosie

Kotlety w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5689

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w sosie"

Składniki

  • 4 dość grube kotlety z szynki wieprzowej
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka 2%
  • 10 dag bułki tartej
  • sól
  • pieprz olej; SOS: 2 pory
  • mały brokuł
  • jogurt bałkański
  • serek kanapkowy jogurtowy
  • posiekany pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz i rozbij drewnianym tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

  2. Jajka roztrzep z mlekiem. Zanurz w nich kotlety, a następnie panieruj w bułce.

  3. Na patelni mocno rozgrzej olej. Usmaż mięso na złoto.

  4. Brokuły ugotuj i podziel na różyczki. Poszatkowanego pora ułóż na sicie i przelej wrzątkiem.

  5. Warzywa zmiksuj. Wymieszaj z koperkiem, jogurtem i serkiem. Dopraw.

  6. Gotowy sos wylej na talerz. Ułóż na nim kotlety.

  7. Czas przygotowania: 60 min, ilość kalorii na 1 porcję: 240, stopień trudności: trudny.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń