Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kalafiora.;)

Kotlety z kalafiora.;)

Autor: OlkaaZ

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 181

Dodano: 11.08.2010

Odsłon: 17485

Lekkie kotleciki w sam raz na lato.

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • 1 jajo
  • 1 średnia cebula
  • bułka tarta (co najmniej szklanka)
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego.;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yann 14 sierpnia 2010 Proponuję kalafior ugotować na parze.nie nasiąknie wtedy mocno wodą.Ja tak robię i kotleciki są pyszne.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń