Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3734

Dodano:

Odsłon: 11011

Kotlety nie tylko dla wegetarian. Doskonale smakują z kwaśną śmietaną i pomidorami.

Składniki

  • kasza gryczana 2 woreczki
  • twaróg 30 dag
  • ser camembert 12 dag
  • por 1 mały
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • płatki owsiane ok. 1 szklanka
  • jajka 2 sztuki
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę w osolonej wodzie.
    Por pokroić w kosteczkę i przysmażyć lekko na niewielkiej ilości oleju. Lekko posolić.

  2. Ser camembert pokroić w kostkę. Ser biały rozkruszyć. Dodać jajka i całość dokładnie wymieszać.

  3. Do masy serowej dodać przestudzoną kaszę. Dodać por i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Z masy uformować kotlety. Obtoczyć w płatkach owsianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 09 marca 2017 Świetne,bardzo lubię kaszę gryczaną i dodatek natki by mi nie przeszkadzał,tak lubię ,że do wszystkiego bym dawała:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 05 marca 2017 Mam już sporo lat, ale do KASZY GRYCZANEJ raczej nikt nie dodaje NATKI. Por, czosnek (spotkałam)cebulka ale nie natka! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń