Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa"
Składniki
Kaszę jaglaną przepłucz na sicie i przesmaż na suchej patelni.
Kaszę perłową ugotuj we wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Por obierz z zewnętrznej warstwy, umyj i poszatkuj. Przesmaż go na roztopionym oleju kokosowym.
przestudź i wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj roztrzepane jajko oraz łyżkę mielonego siemienia lnianego. Dopraw całość solą, pieprzem i curry. 5. Masę porządnie zagnieć i ulep kotlety. Usmaż je na złoto na oleju kokosowym. Gotowe podawaj z sałatką ze świeżych warzyw.
Czas: 40 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV