Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja na bezmięsne kotlety
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 215
Składniki
1. kaszę przepłukać gorącą wodą, potem zimną i jeszcze raz gorącą i zimną (kasza nie będzie gorzka), zalać gorącą wodą, dodać wegetę, ugotować na sypko do miękkości, wystudzić, 2. marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek i cebulę posiekać, poddusić na oleju, dodać starte warzywa, łyżkę sosu sojowego, dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem, 3. wymieszać kaszę i warzywa, dodać posiekany szpinak, jajko, 1 łyżkę bułki tartej i pokrojony ser, wymieszać, w razie potrzeby doprawić, 4.formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na gorącym oleju, podawać z surówką smacznego