Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, bezmięsne kotlety, można podawać z sosem, lub ketchupem i surówką lub jako dodatek do mięsa
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Wodę zagotować z kostkami bulionu, wsypywać powoli kaszę cały czas mieszając żeby nie zrobily się grudki. Jak zrobi się gęsta, lekko przestudzić. Czosnek drobno pokroić i delikatnie przesmażyć, dodać do masy z kaszy. Zetrzeć ser, dodać do masy razem z jajkiem, wsypać przyprawy, wszystko dobrze wymieszać. Formować kotlety, masa będzie się kleić, więc dłonie należy lekko zwilżyć wodą. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na brązowo.