Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z kieszonką z farszem paprykowym i oliwkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 110
Składniki
Grillowaną paprykę oraz oliwki osącz. Czosnek i cebulę obierz. Bazylię opłucz, odłóż trochę do dekoracji, a resztę razem z papryką, oliwkami, czosnkiem oraz cebulą potnij na nieduże kawałki. Filety z kurczaka opłucz, osusz. W każdym ostrym nożem wytnij głęboką kieszeń. Mięso w środku i na zewnątrz posyp solą oraz pieprzem. Do każdej kieszonki włóż po łyżce przygotowanego nadzienia. Otwory zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Włóż mięso. Smaż je przez 15 minut.
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Rozgrzej resztę oleju, podduś na nim pozostały farsz. Dodaj pomidory i bulion. Sos gotuj kilka minut. Przypraw do smaku. Kieszonki podawaj z makaronem oraz sosem. Udekoruj resztą bazylii.
30 min; Cena porcji: 4,90 zł; Porcja: 400 kcal.Źródło: Naj