Do góry

Desery Przepis na:

Krajanka kajmakowa

Krajanka kajmakowa

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 3653

Dodano: 25.05.2012

Odsłon: 26465

Przepis mojej kochanej Lucy Maud Montgomery :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rozpuścić masło z cukrem mieszając aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Ostudzić do temp.pokojowej a następnie wbić jajko i starannie rozmieszać.

  2. Przesiać mąkę z proszkiem i solą,wsypać do masy,dodać wanilię,orzechy i wymieszać.

  3. Rozsmarować na natłuszczonej masłem blasze (ok 20x20)

  4. Piec 25 min w temp 180 st.Nie trzymać długo w piekarniku,pociąć w kwadraty dopóki ciepłe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 26 maja 2012 Może to,że po rozpuszczeniu brązowego cukru z masłem jest smak podobny.Też na początku się zastanawiałam ale podałam taką nazwę jak L.M.Montgomery:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 26 maja 2012 Masę kajmakową w moim dzieciństwie robiło się zagęszczając skondensowane mleko, ciągle mieszając, aż zacznie się ciągnąć. Ten przepis brzmi bardzo smakowicie, ale co on ma wspólnego z kajmakiem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń