Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersy

Krakersy

Autor:

Przepisów i artykułów: 206 Ocena: 4474

Dodano:

Odsłon: 7829

Szybka i smaczna przekąska na wieczór bądź imprezę

Składniki

  • Mąka 2 szklanki
  • Woda 180 ml
  • Cukier 0,5 łyżeczki
  • Sól 1,5 łyżeczki
  • Olej 3 łyżki
  • Roztopione masło ok. 70 gram
  • Przyprawy (np. mak, sezam, sól, itp.)
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce mieszamy mąkę, cukier i sól. Dodajemy do tego wodę oraz olej i zagniatamy na jednolite ciasto.

  2. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 3 mm i kroimy go na małe kwadraty. Wszystkie kwadraty układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i smarujemy je roztopionym masłem oraz posypujemy ulubionymi przyprawami (np. sezam, mak, sól, kminek, etc.). Krakersy pieczemy 12-15 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ivan15 24 lutego 2017 można zrobić jeszcze krakersy takie z serowego ciasta Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 23 lutego 2017 Jakie fajne, domowe <3 W pracy często przekąszam do zielonej herbaty <3 Teraz trzeba swojskie zrobić.... <3 Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń