Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem brokułowy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Migdały upraż na rozgrzanej, suchej patelni. Odłóż 3 łyżki do dekoracji.
Brokuły umyj i podziel na różyczki.
Rukolę i szpinak namocz w zimnej wodzie, wypłucz i przebierz liście.
Por oczyść i poszatkuj. Przesmaż wszystkie warzywa na maśle.
Bulion warzywny zagotuj, włóż brokuły, rukolę, szpinak, por i czosnek. Gotuj 15-20 min.
Wlej mleko i śmietankę. Wsyp uprażone migdały i dodaj pokruszony ser.
Zupę zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krem przelej do miseczek. Każdą udekoruj różyczkami brokuła i prażonymi migdałami.Źródło: Telemax