Do góry

Zupy Przepis na:

Krem cukiniowo-czosnkowy

Krem cukiniowo-czosnkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4683

Dodano:

Odsłon: 94

Bardzo zdrowa, smaczna zupa w formie kremu to moja propozycja na obiad dla każdego ;)

Składniki

  • gołąbek 1 szt
  • cukinia 1 szt
  • czosnek 5 ząbków
  • cebula 1/2 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • marchew 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • kucharek do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gołąbka zagotować. Na maśle usmażyć czosnek, cebulę i cukinię. Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę, doprawić. Gotować do miękkości. Do garnka przełożyć usmażone warzywa.

  2. Mięso z gołąbka obrać, dodać do zupy i całość dokładnie zmiksować. Podawać np. z łyżką śmietany i czipsami z ziemniaków.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń