Do góry

Desery Przepis na:

Krem daktylowy do strucli

Krem daktylowy do strucli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Krem daktylowy do strucli"

Składniki

  • Najprostszy z możliwych. A zwykłe ciasto zamienia w wykwintny wypiek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Daktyle (40 dag) pozbawiamy pestek, wkła damy do garnka, podgrzewamy na małym ogniu. Dolewamy 2 łyżki wody różanej. Dosypujemy 1/2 łyżeczki kardamonu.

  2. Orzechy włoskie (ok. 20 dag) siekamy jak najdrobniej – możemy je wcześniej podprażyć. Dodajemy do daktyli.

  3. Zawartość garnka blendujemy; masa nie powinna być zbyt jednolita. Próbujemy i wg uznania dolewamy wody różanej albo soku pomarańczowego lub cytrynowego.

  4. Wystudzoną masą daktylową smarujemy rozwałkowane cienko ciasto drożdżowe. Zwijamy struclę i pieczemy na złoty kolor.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń