Do góry

Śniadania Przepis na:

Krem do chleba z białej czekolady i pistacji

Krem do chleba z białej czekolady i pistacji

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 138

Dodano:

Odsłon: 1731

Jeżeli chcesz spróbować czegoś wyjątkowego, krem z białej czekolady jest dla Ciebie. Nie znajdziesz go w żadnym sklepie! W naszym przepisie proponujemy połączenie białej czekolady z naturalnymi pastami orzechowymi, które nie tylko nadadzą Twojemu kremowi ciekawego aromatu, ale i koloru.

Składniki

  • 85 g Masła 83% tłuszczu lub 20 g Masła klarowanego
  • 140 g Callebaut W2NV - biała kuwertura
  • 25 g Oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 30 g Cukru inwertowanego
  • 50 g Pâte Amande - pasta z migdałów
  • 70 g Callebaut Pistachio - pasta z pistacji
  • 20 g Mycryo - masło kakaowe
  • 10 g Truskawki Texturas - liofilizowana truskawka
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie masła klarowanego

    85 g Masła 83% tłuszczu

    Podgrzej w rondelku na średnim ogniu masło, aż do całkowitego roztopienia. Sitko wyłóż ręcznikiem papierowym. Odcedź na sitku roztopiony tłuszcz od białej piany. Po zastygnięciu masła klarowanego nie trzeba przechowywać w lodówce, ponieważ białko zostało oddzielone od tłuszczu.

  2. Roztapianie czekolady w mikrofalówce

    140 g Callebaut W2NV - biała kuwertura

    W kuchence mikrofalowej roztop 140 g białej czekolady. Użyj kilku cykli po 10-30 sek. o mocy 800-1000W i mieszaj pomiędzy nimi.

  3. Przygotowanie kremu z białej czekolady i pistacji

    25 g Oleju rzepakowego lub słonecznikowego
    20 g Masła klarowanego
    30 g Cukru inwertowanego
    50 g Pâte Amande
    70 g Callebaut Pistachio
    20 g Mycryo
    10 g Truskawki Texturas

    Do płynnej czekolady dodaj 25 g oleju, 20 g masła klarowanego, 30 g cukru inwertowanego, 50g pasty migdałowej, 70 g pasty pistacjowej i 20 g masła kakaowego.

    Przelej wszystkie składniki do blendera. Miksuj tak długo, aż uzyskasz jednolitą masę i składniki dobrze się połączą.

    Przelej krem do miski i mieszaj od czasu do czasu, aż temperatura masy spadnie do 23°C. Dodaj 10 g truskawek liofilizowanych. Wszystko wymieszaj i przełóż do worka cukierniczego. Napełnij słoik, miseczkę lub inny pojemnik.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 30 listopada 2014 Składników też nie można znaleźć w żadnym sklepie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń