Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem Speculoos - pasta ciasteczkowa

Krem Speculoos - pasta ciasteczkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 655 Ocena: 9818

Dodano:

Odsłon: 1548

smaczny, korzenny, pachnący ciasteczkami i świętami krem idealny do deserów, kanapek, naleśników :-)

Składniki

  • Ciastka korzenne 22,5 dag
  • miód 9 dag
  • cukier 4 dag
  • mleko 150 ml
  • olej 75 dag
  • biała czekolada13,5 dag
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciastka wyłożyc na blachę, podpiec w temp. 150 stopni ok. 10 min. Lekko przestudzić, zmiksować w malakserze na piasek.
    W garnku podgrzać miód, cukier i mleko, do rozpuszczenia się cukru i miodu. Gorący płyn dodać do malaksera i zmiksować z ciasteczkami na jednolitą pastę.
    Posiekaną czekoladę umieścić w miseczce, zalać gorącą pastą, wymieszać do rozpuszczenia się czekolady. Na sam koniec dodać olej kokosowy, wymieszać.
    Przełożyć do wyparzonych słoiczków.

    Smacznego :-).

    P.s. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 27 grudnia 2014 Rewelacyjny pomysł na kanapkowe smarowidło! Ech, tylko te kalorie... Moja dieta tego nie zniesie, zwłaszcza po obżarstwie świątecznym ;) Zabieram przepis na później ;) Odpowiedzi: 1 ▼

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń