Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rozgrzewająca zupa dla tych, którzy lubią ostrzejsze smaki ;)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ze skrzydełka i zielonej pietruszki (jedną gałązkę zostawić) przygotować wywar. Następnie zieleninę i skrzydełko wyciągnąć. Na patelni podsmażyć pokrojone cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. Po ok. 10-15 min. dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić przez ok. 10 min. Przyprawić.
Uduszone warzywa i mięso ze skrzydełka dokładnie zmiksować, przelać do wywaru. Na patelni uprażyć słonecznik. Zupę podawać z łyżką śmietany, skrojoną pietruszką i słonecznikiem. Smacznego!