Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka na krakersach w 5 minut - najlepsza

Kremówka na krakersach w 5 minut - najlepsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 422 Ocena: 12292

Dodano:

Odsłon: 17487

Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.

Składniki

  • około 24 krakersy
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 żółtko
  • cukier puder na posypkę
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).

  2. Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.

  3. Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.

  4. Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.

  5. Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.

  6. Ciepły krem wylewamy na krakersy.

  7. Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.

  8. Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.

  9. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!

  10. ;-D

  11. ;-)))

  12. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń