Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W połączeniu z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym - rewelacyjna przystawka... z ryżem - wyrafinowane danie główne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7909
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3173
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7909
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3173
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
Mrożone krewetki koniecznie rozmrozić i odsączyć, świeże w skorupkach - obrać. Skropić sokiem z cytryny, wcisnąć czosnek, dodać przyprawę (ok. dwie szczypty), sól i pieprz do smaku. Wymieszać, można odstawić na ok. 1 godzin do lodówki. Obie mąki, jajko, mleko, olej, proszek do pieczenia, piwo, sól i pietruszkę wrzucić do blendera, zmieszać tak, by ciasto było gładkie o konsystencji gęstej śmietany. Krewetki moczyć w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączyć na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem. Do krewetek doskonale pasuje hiszpański sos aioli lub salsa oraz nasz rodzimy majonez, czy też sos tatarski :).