Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik duszony w warzywach

Królik duszony w warzywach

Autor: asia67

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 1716

Dodano: 15.10.2017

Odsłon: 706

nie przepadam za mięsem z królika, ale tak przyrządzone smakuje naprawdę dobrze

Składniki

  • nogi z królika 2 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • rozmaryn, tytmianek
  • olej
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. nogi można przekroić na 2 części, warzywa obrać i pokroić, mięso posolić, polać sosem sojowym, obłożyć warzywami, wstawić na noc do lodówki,
    2. rozgrzać olej, z mięsa usunąć warzywa, obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać rozmaryn i tymianek, dusić ok 60 min, po tym czasie dodać warzywa, dusić do miękkości, w razie potrzeby dolać wody, jak mięso będzie prawie miękkie należy odparować płyn, zestaw warzyw może być oczywiście różny, ja wybrałam te, które najlepiej lubię,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Fonka 15 października Pyszne, kiedyś robiłam królika w ten sposób, mięso delikatne i bardzo dobre:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 października Już dawno po obiedzie, ale skusiłbym się jeszcze na taki talerzyk ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń