Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 163
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1721
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 222
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 163
Składniki
Ubić białka. Dodawać na przemian szklankę cukru i żółtka. Następnie doda mąkę i mąkę ziemniaczaną. + proszek do pieczenia. Na końcu + kakao. Piec w 180° C
Po wystudzeniu biszkoptu przekroić go na dwie części. Pierwszą część posmarować warstwą karmelu, posypać orzechami.
Śmietanę ubić na sztywno dodając 2 śnieżki.
Połowę śmietany wyłożyć na orzechy. Na to położyć drugą część biszkoptu, posmarować karmelem, posypać orzechami i reszta śmietany, na to polewa.