Do góry

Desery Przepis na:

Krówki ciągutki

Krówki ciągutki

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 24453

Słodkie, proste w wykonaniu i ciągnące !

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Formę o wymiarach 21 x 26 cm wysmarować cienką warstwą oleju. Składniki umieścić w garnku z grubym dnem. Podgrzewać, cały czas mieszając. doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok 10 min, mieszać aż płyn przybierze karmelowy kolor (dość ciemny). Wymieszać , tak aby nie było piany (mi wyszło dość mało piany). Całość przelać do formy, pozostawić do zastygnięcia i wystudzenia. Kroić ostrym nożem wysmarowanym olejem , cukierki zawijać w papier. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 08 października 2012 Świetny pomysł na podanie dwóch przepisów: na miękkie i twarde krówki. Ja uwielbiam oba rodzaje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 29 września 2012 Ja takie cukierki tez nazywam mordoklejki ;) świetny przepis, cukierki bafrdzo fajnie wyglądają, od czasu do czasu taka porcja kalorii chyba nie zaszkodzi ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 24 września 2012 Bardzo lubię tego typu cukierki .Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Natka43 24 września 2012 U mnie na blogu ktoś nawet określił je jako wyciągacze plomb ! :) pozdrawiam ! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewcik 24 września 2012 Boskie!.Tyle,ze u mnie to sie nazywaja "mordoklejki".Pozdrawiam serdecznie i do ulubionych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń