Do góry

Desery Przepis na:

Krówkowe serniczki na zimno

Krówkowe serniczki na zimno

Autor: aniolywkuchni

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 2559

Dodano: 13.07.2015

Odsłon: 21620

Maruda mąż w domu...ciepło, nie ma nic słodkiego...serniczki postały więc na potrzebe chwili:

Składniki

  • około 350 g sera (wiaderkowego) około 4-5 łyżek kajmaku 1 pełna łyżeczka żelatyny
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żelatynę wsypać do miseczki, zalać 1 łyżeczką zimnej wody, wymieszać. Do misy miksera przełożyć ser i zacząć miksować na małych obrotach, dodając po 1 łyżce kajmaku. Żelatynę zalewamy 1 łyżką gorącej wody i mieszamy aż sie rozpuści. Dodajemy do miksującej się masy.Do kieliszków wkładamy po 1 łyżeczce wiśni w syropie bądź innych owoców. Na to wykładamy masę serową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny do stężeniaja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 21 kwietnia Ciekawie...Z chęcią wypróbuję ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń