Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche babeczki szpinakowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i masło, posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm, wylep natłuszczone foremki. Ciasto na dnie foremek ponakłuwaj, wyłóż papierem do pieczenia, wsyp suchy groch (dzięki niemu ciasto nie urośnie w czasie pieczenia). Piecz 8-12 minut w temp. 200°C. Ostudź, groch usuń razem z papierem.
Nadzienie: czosnek posiekaj. Szpinak oczyść. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij czosnek. Dodaj szpinak, podduś. Przypraw. Dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem, duś 1-2 minuty. Nadzieniem napełnij babeczki, przykryj pokrojonym serem pleśniowym.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji, 10 cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie