Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Obrane jabłka zetrzec na grubej tarce, wymieszac z cynamonem, osączyc. Prodiż lub formę wyłożyc papierem do pieczenia. Ulożyc na nim 3/4 ciasta, posmarowac białkiem lub posypac tartą bułką, wyłożyc na to masę jabłkową. Z reszty ciasta uformowac cienkie wałeczki i układac w kratkę na jabłkach (lub rwac drobne kawałeczki i zakryc masę. Piec ok. 30-40 minut. Smacznego.