Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche kwiatuszki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę przesyp na stolnicę, dodaj pozostałe i wyrób ciasto. Gotowe odstaw, by „odpoczęło”.
Po godzinie rozwałkuj je na średniej grubości placek (jak na pierogi). Szklanką wytnij koła. Na brzegach zrób 5 nacięć w równych odstępach, omijając środek. Kolejno każdy z końców zawiń do środka. Płatki dociśnij, żeby się nie rozwinęły.
Uformowane kwiatuszki wrzucaj kolejno na mocno rozgrzany olej. Smaż chwilę.
Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem, a środek ozdób plamką marmolady.Źródło: Telemax