Do góry

Przekąski Przepis na:

Kruche Paluchy

Kruche Paluchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 4320

Pyszne słone i kruche paluszki idealnie pasują do barszczyku czerwonego lub po prosyu do pochrupania. U mnie w domu bardzo szybko znikają ze stołu :)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło lub margarynę posiekać z mąką, dodać 3 jaja i 2 żółtka, mleko, sól.

  2. Szybko zarobić ciasto tylko do sklejenia się składników. odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować prostokąty posmarować białkiemi startm serem wymieszanym z kminkiem.

  3. Z prostokątów kroić nożem paski szrokości 2 cm i układac na brytfance posmarowanej tłuszczem. Piec na jasno złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 21 lutego 2013 Bardzo fajny pomysł, chociażby do pika.5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń