Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche tartaletki"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 176
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 370
Składniki
Ciasto zagnieć z podanych składników, włóż na godzinę do lodówki. Podziel na 6 części. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem. Piecz około 25 minut w 190 °C.
Krem: budyń rozrób w szklance mleka, dodaj cukier i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj, wlej budyń. Gotuj do zgęstnienia, wystudź. Masło utrzyj mikserem. Nadal ucierając, dodawaj budyń. Całość ucieraj jeszcze 5 min.
Śliwki wypestkuj, obsmaż krótko na maśle. Orzechy i płatki zrumień. Napełnij tartaletki kremem. Na wierzchu ułóż wystudzone śliwki. Posyp orzechami i płatkami.
Czas przygotowania 65 min., ilość porcji 6, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie