Do góry

Desery Przepis na:

Kruchy jabłecznik

Kruchy jabłecznik

Autor:

Przepisów i artykułów: 2225 Ocena: 13318

Dodano:

Odsłon: 3366

Wyborny placek na nadchodzące święta.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników zgnieść kruche ciasto i odstawić do lodówki na godzinę. Białka ubić na sztywno, dosypując 4 łyżki cukru. Jabłka obrać zetrzeć na tarce, wsypać kisiel, cynamon i dodać ubite białka, lekko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną wyłożyć blaszkę wysmarowaną tłuszczem, po czy wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć resztą ciasta skubiąc palcami duże plastry kruchego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń